Projezme se ke zdraví, štěstí a spokojenosti.
Vyzkoušejte zdravou variantu tolik oblíbené české pochoutky!
Připravte si:
- 500 g brambor
- 200 g žampionů
- 1 středně velká cibule
- 250 ml zeleninového vývaru
- 150 g uzeného tofu
- 3 PL chilli omáčky
- Sůl dle chuti
- Špetku pepře
- 1 PL javorového sirupu
- 3 větvičky citronového tymiánu
- 1 PL nasekaného čerstvého koriandru
- 1/2 ČL kmínu
- 3 PL červené papriky mleté sladké
- 2 PL kokosového oleje
V kastrolu si rozehřejte kokosový olej a na něm osmahněte dozlatova cibuli. Přidejte nakrájené brambory, mletou papriku a krátce orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem a povařte 15 minut. Přidejte oloupané nakrájené žampiony a kmín s tymiánem. Vařte dalších cca 10 minut.
Výsledná textura brambor by měla mít podobu krému, který celý pokrm zahušťuje.
Osolte, opepřete, ochuťte javorovým sirupem a chilli omáčkou. Nakonec vmíchejte čerstvý koriandr a nakrájené tofu. Prohřejte, aby se všechny chutě spojily a podávejte.
Můj TIP: jako přílohu zvolte kuskus.500g - Brambory200g - Žampiony1ks - Cibule (středně velká)250ml - Zeleninový vývar150g - Uzené tofu3lžíce - Chilli omáčka1špetka - Sůl1špetka - Pepř1lžíce - Javorový sirup (nebo med)3ks - Čerstvý tymián1lžíce - Koriandr1/2lžička - Kmín3lžička - Mletá sladká paprika2lžíce - Kokosový olejpříprava - 20vaření - 40