Cuketovo-jablečná buchta
Ingredience
- 400 g Cuketa
- 100 g Jablka
- 3 ks Vejce
- 120 g Cukr
- 1 ks Vanilkový cukr
- 300 g Polohrubá mouka
- 200 ml Olej
- 1 ks Prášek do pečiva
- 1 lžička Skořice
- 2-3 lžíce Kakao
Instrukce
- Mladé cukety umyjeme a nastrouháme. Pokud máme větší nebo starší cuketu, oloupeme ji, rozkrojíme, vydlabeme část se semínky a zbytek nastrouháme. Strouháme najemno a necháme chvilku odstát, potom vymačkáme přebytečnou tekutinu. Jablíčka oloupeme a rovněž nastrouháme.V míse na těsto prošleháme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Zašleháme olej, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nastrouhanou cuketu a jablka. Dochutíme lžičkou skořice, můžeme přidat i trochu kakaa.Důkladně promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, nebo do formy na bábovku, vymazané olejem a vysypané strouhankou.Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia 40 - 45 minut.Buchta je vynikající, není suchá a skořice v kombinaci s cuketou a jablky je skvělá. Máme ji moc rádi.