Cuketovo-jablečná buchta

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 44 minutes
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 400 g Cuketa
  • 100 g Jablka
  • 3 ks Vejce
  • 120 g Cukr
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 300 g Polohrubá mouka
  • 200 ml Olej
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1 lžička Skořice
  • 2-3 lžíce Kakao

Instrukce

  • Mladé cukety umyjeme a nastrouháme. Pokud máme větší nebo starší cuketu, oloupeme ji, rozkrojíme, vydlabeme část se semínky a zbytek nastrouháme. Strouháme najemno a necháme chvilku odstát, potom vymačkáme přebytečnou tekutinu. Jablíčka oloupeme a rovněž nastrouháme.
    V míse na těsto prošleháme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Zašleháme olej, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nastrouhanou cuketu a jablka. Dochutíme lžičkou skořice, můžeme přidat i trochu kakaa.
    Důkladně promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, nebo do formy na bábovku, vymazané olejem a vysypané strouhankou.
    Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia 40 - 45 minut.
    Buchta je vynikající, není suchá a skořice v kombinaci s cuketou a jablky je skvělá. Máme ji moc rádi.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account