1030

Cuketovo-jablečná buchta

Vytisknout recept
Mladé cukety umyjeme a nastrouháme. Pokud máme větší nebo starší cuketu, oloupeme ji, rozkrojíme, vydlabeme část se semínky a zbytek nastrouháme. Strouháme najemno a necháme chvilku odstát, potom vymačkáme přebytečnou tekutinu. Jablíčka oloupeme a rovněž nastrouháme.
V míse na těsto prošleháme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Zašleháme olej, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nastrouhanou cuketu a jablka. Dochutíme lžičkou skořice, můžeme přidat i trochu kakaa.
Důkladně promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, nebo do formy na bábovku, vymazané olejem a vysypané strouhankou.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia 40 - 45 minut.
Buchta je vynikající, není suchá a skořice v kombinaci s cuketou a jablky je skvělá. Máme ji moc rádi.
 
400g - Cuketa
100g - Jablka
3ks - Vejce
120g - Cukr
1ks - Vanilkový cukr
300g - Polohrubá mouka
200 ml - Olej
1ks - Prášek do pečiva
1lžička - Skořice
2-3lžíce - Kakao
příprava - 40 - 45 min
vaření - 30 min
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account