Marinovaný Bůček

Vytisknout recept
Nejdřív si uděláme nálev -tj 6-10 celých stroužků česneku , celý pepř , bobkový list a 2 lžíce soli.( Já jsem dala i pyramidku na vývar) zalijeme cca 2 litry vody. Až začne vařit přidáme očištěný bůček a necháme vařit hodinu ( klidně 90 minut)
Než se bůček uvaří nachystáme směs koření - V misce smícháme papriku , pepř ,prolisovany česnek a cca 2 lžíce vývaru.
Bůček vytáhneme a necháme chviličku zchladnout. Stačí pár minut. Potom pořádně potřeme směsí koření 
Zabalíme do alobalu a necháme 4 hodiny v mrazáku. Pak přendáme  do lednice a necháme aspoň 2 dny .
 Pak krájíme na tenké plátky a podáváme s chlebem ,a zeleninou
Je to vynikající pochoutka k pivu,na přípravu studených mís atd...
Dělala jsem ho pro dědu tak jsem vyfotila pouze malý kousek 🙂

1kg - Vepřový bok
10-15stroužek - Česnek
10ks - Pepř celý
4ks - Bobkový list
3 lžička - Paprika sladká mletá
12lžička - Pepř mletý
příprava - 10
vaření - 60-90
Kategorie Chuťovka
Uvařila MilkaSlimáčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account