Go Back
+ servings

vepřová pomazánka

Vytisknout recept
pro dědu a přítele
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 2 hours
Celkový čas 2 hours 10 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg
  • vepřového bůčku bez kosti a s kůží
  • 300 ml
  • vody
  • 15 g
  • soli 1 lžíce
  • pepř

Instrukce

  • 1
  • Vepřové maso omyjeme a odkrojíme kůži. Zbytek nakrájíme na kostky nebo proužky a dáme do silnostěnného nebo litinového hrnce. Kůži přidáme v celku. Zalijeme vodou, zakryjeme poklicí, postavíme na mírný plamen a pomalu dusíme 2 hodiny pod bodem varu.
  • 2
  • Po 2 hodinách maso osolíme, odkryjeme poklici, vyjmeme kůži a pomalu vydusíme všechnu vodu. Bude to trvat další 2 až 3 hodiny a maso by již mělo zezlátnout.
  • 3
  • Na konci rillettes dochutíme pepřem, promícháme a naplníme do čistých misek nebo sklenic. Skladujeme zakryté a v chladu.