Velikonoční nádivka s pažitkou.

Vytisknout recept
Tradiční velikonoční nádivka osvěžená čerstvou pažitkou.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Klíč. slova nádivka, tradiční, Velikonoce
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4
Kalorie 286
Uvařila Eva Kuntová

Ingredience

  • 6 ks rohlíků
  • 6 ks vajec
  • 400 g vařeného uzeného masa
  • 1/2 ČL soli
  • pepř
  • 3 hrsti pažitky
  • 50 g másla
  • 200 ml mléka

Instrukce

  • Uvaříme doměkka uzené maso, nesmí se ale rozpadnout. Vyjmeme a necháme vychladnout.
    Rohlíky nakrájíme na kostičky, nalejeme na ně mléko, rozpuštěné máslo a žloutky ze šesti vajec a necháme vsáknout.
    Vychladlé maso nakrájíme také na malé kostičky.
    Do vlhkého pečiva přidáme maso, sůl, pepř a nakrájenou pažitku. Já jsem použila pažitku, kterou jsem měla v mrazáku z minulého roku.
    Nakonec přidáme sníh z bílků a důkladně promícháme.
    To celé dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C přibližně na 40 minut, závisí na zvyklostech trouby.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Kalorie: 286kcal | Tuky: 17g | Protein: 13g | Cukry: 20g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account