Tradiční velikonoční nádivka osvěžená čerstvou pažitkou.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Klíč. slova nádivka, tradiční, Velikonoce
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 4
Kalorie 286
Uvařila Eva Kuntová
Ingredience
6ks rohlíků
6ksvajec
400gvařeného uzeného masa
1/2ČLsoli
pepř
3hrstipažitky
50gmásla
200mlmléka
Instrukce
Uvaříme doměkka uzené maso, nesmí se ale rozpadnout. Vyjmeme a necháme vychladnout.Rohlíky nakrájíme na kostičky, nalejeme na ně mléko, rozpuštěné máslo a žloutky ze šesti vajec a necháme vsáknout.Vychladlé maso nakrájíme také na malé kostičky.Do vlhkého pečiva přidáme maso, sůl, pepř a nakrájenou pažitku. Já jsem použila pažitku, kterou jsem měla v mrazáku z minulého roku.Nakonec přidáme sníh z bílků a důkladně promícháme.To celé dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C přibližně na 40 minut, závisí na zvyklostech trouby.