velikonoční nádivka
Ingredience
- 600 g kuřecích prs
- 200 g celozrnného toastového chleba
- 200 ml nízkotučného mléka 0,5 %
- 200 g mraženého hrášku může být i s mrkví
- 100 g mrkve
- 3 velké stroužky česneku 15 g
- 3 ks vejce M 150 g
- 150 g bílého jogurtu 3 %
- 200 g strouhaného sýru do 30 % t.v.s. např. Eidam nebo mozarella
- 2 lžičky soli 8 g
- 0,5 lžičky pepře 2 g
Instrukce
- Hrášek nechej rozmrazit.
- Mrkev oloupej a rozmixuj najemno v mixéru se sekáčkem.
- Česnek oloupej a prolisuj.
- Kuřecí maso očisti od případného tuku, umyj a nakrájej na kostičky.
- Toastový chleba nakrájej na kostičky, zalij ho mlékem a nechej nasáknout.
- Troubu rozehřej na 170 °C.
- Bílky odděl od žloutků, přidej špetku soli a vyšlehej tuhý sníh pomocí ručního šlehače. Podrobný návod, jak správně vyšlehat sníh z bílků.
- Všechny ingredience kromě sněhu smíchej ve velké míse a nakonec opatrně vmíchej sníh.
- Hmotu nalij do hranaté formy ideálně o rozměru 23 × 23 cm a peč 30 – 60 minut na 170 °C dozlatova. Čas pečení záleží na tom, do jak velké formy zdravou velikonoční nádivku dáš, tj. jak bude vrstva vysoká. Maso nesmí být syrové.
To vypadá velmi dobře, já nádivku zatím nikdy nedělala.
Pěkně vypadá. Já dělám s uzeným masem.
Super nápad, klidně přidejte recept 🙂
Nádivku mám hodně ráda! 🙂 Jak k masu nebo i samostatně. Dobrota! 🙂
Ano, to jediné mám ráda na Velikonocích 😀
Dělám, ale bez masa a mám ji více barevnou. Nicméně každá má své kouzlo a může chutnat 🙂
Ano, souhlasím, hoďte inspiraci do receptů 🙂
Také dělám, byť zcela jiného složení.
Hoďte inspiraci na Vaši.