Velikonoční nádivka
Ingredience
- 8 ks vajec
- 0,5 kg vepřového masa
- 0,5 kg uzeného masa
- 8 ks rohlíků
- sůl
- muškátový oříšek
- majoránka
- pepř
- kopřivy nebo pórek
Instrukce
- Vepř. i uzené maso uvaříme do měkka a nakrájíme.Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem,ve kterém jsme vařili maso.Přidáme žloutky, pepř, sůl, trochu mušk.oříšku, majoránku a buď kopřivy, které můžeme nahradit petrželkou, pažitkou,nebo porkem, který používám já - dodá nádivce dobrou chuť. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.Pokud pečete pro více lidí, lze množství vajec a rohlíků navýšit stejným poměrem / např.10 vajec+10rohlíků /Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C ,cca 35-40minut.