Vánoční sacher čtverečky pohladí vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte!
Ingredience
- 100 g Hořká čokoláda
- 125 g Mleté ořechy
- 60 g Hladká mouka
- 20 g Kakao
- 1 špetka Skořice
- 1 špetka Mletá skořice
- 1 špetka Mletý hřebíček
- 150 g Hera máslová
- 120 g Cukr krupice
- 4 ks Vejce
- 180 g Horká meruňková marmeláda
- ZDOBENÍ
- 200 g Dortová čokoládová poleva
- 100 g Hera máslová
- Celé pražené mandle
- Zlaté perličky
Instrukce
- Kdo by neznal Sacher dort. Zkuste jej připravit jako drobné cukroví. Jen se po něm zapráší!Změklý tuk společně s rozpuštěnou hořkou čokoládou utřeme do pěny. Po jednom přidáváme žloutky. Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh, poté obojí smícháme a nakonec přidáme směs mouky, ořechů a kakaa. Vylijeme na menší pečicím papírem vyložený plech o rozměrech 18x27 cm a uhladíme. Následně pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia 25–30 minut.Až těsto vychladne na vlažnou teplotu, rozpůlíme jej uprostřed a potřeme povařenou meruňkovou marmeládou. Poté necháme úplně vychladnout.Zoubkovaným nožem nařežeme na čtverečky 3x3 cm, poté namáčíme do čokoládové polevy, rozpuštěné s Herou Máslová příchuť, a dáme odkapat na mřížku. Zbylou polevu scedíme.Zdobíme hotovou koupenou dekorací, kterou lepíme zbylou polevou.