VANILKOVÉ ROHLÍČKY NETRADIČNĚ

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila MarcelaStejskalová

Ingredience

  • 120 g Jemná celozrnná mouka špaldová BIO
  • 90 g Máslo
  • 50 g Strouhané lískové oříšky
  • 30 g Sušený sojový nápoj s příchutí vanilky
  • 1 ks Žloutek
  • 3 kapky Citrónové arom. oleje „Just
  • 40 g Vanilkový cukr light (fruktóza s vanilkou) na obalení

Instrukce

  • Na Vánoce se dá mlsat i zdravě, jak nám dokázala madlenka17. Její vanilkové rohlíčky určitě zkusíme!
    Vanilkové rohlíčky patří neodmyslitelně k vánočnímu cukroví. Klasické rohlíčky jsou však plné cukru a ten spolu s ořechy činí z tohoto pečiva kalorickou „bombu“. Tyto rohlíčky bez cukru jsou jenom obalené ve fruktóze a téměř k nerozeznání od připravených dle klasického receptu s bílým rafinovaným cukrem.
    Všechny suroviny kromě vanilkového cukru „light“ zpracujeme na vále v těsto a necháme v chladu odpočinout minimálně jednu hodinu.
    Z těsta tvarujeme rohlíčky, které pečeme na plechu na papíře v troubě (max. 200 stupňů Celsia10–15 minut.
    Hlídáme a kontrolujeme upečení rozlomením jednoho kousku.
    Upečené rohlíčky hned nesundáváme z plechu, protože jsou křehké (díky absenci cukru, který těsto spojuje).
    Po vytažení z trouby je nahoře cukrujeme namixovaným vanilkovým cukrem  „light“ ještě za tepla na plechu, aby se fruktóza přilepila a po zchladnutí (až ztuhnou a lze s nimi lépe manipulovat) je otiskneme ve fruktóze i zespodu.
    Uchováváme v chladu a podáváme vždy jen počet, který předpokládáme, že se sní. V teple vlhnou a křehnou.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account