Tvarohový dort nepečený

Vytisknout recept
 
 
Sušenkový základ: 
 
Nejprve si libovolné sušenky rozdrtíme v robotu nebo jen v igelit. sáčku válečkem. Spojíme se změklým máslem v hmotu, kterou
nějakou skleničkou udusáme do dortové formy vyložené alobalem a pečicím papírem. Dáme vychladit do lednice.
 
 
Tvarohový krém:
 
Umixujeme si měkký tvaroh, čerstvý sýr a kys. smetanu. Přimícháme vanilk. cukr a mandlovou esenci. Směs si rozdělíme na 2 části.
Do jedné části vmícháme po částech Nutelu a do druhé části moučkový cukr a agávový sirup. Umixujeme želatin. ztužovač
s vlažnou vodou dle popisu a rozdělíme na dvě části. Do jedné části želatiny vmícháváme nutelovou směs a do druhé části želatiny
vmícháme bílou tvarohovou směs. 
 
 
Dokončení dortu: 
 
Vyndáme sušenkový základ z lednice. Nasypeme na něj plátky mandlí a poklademe rozkrájenými broskvemi. Na to nalijeme
hnědou nutelovou vrstvu a dáme na chvíli do lednice. Pak na to nalijeme bílou tvarohovou vrtvu a posypeme strouhanou
čokoládou.
 
 
Dort dáme aspoň na dvě hodiny do lednice a pak můžeme krájet a podávat. Dort je velmi jedlý a osvěžující v horkých dnech. 
 
Byl moc dobrý, proto jsem dělala nejprve celý bílý a pak jsem ho udělala znovu s kakaovou vrstvou. 
 
 
 
           Přeji dobrou chuť !!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

500g - měkký tvaroh
175g - čerstvý tvaroh. sýr
250g - kysaná smetana
6lžíce - moučkový cukr
1lžíce - agávový cukr
1lžička - mandlová esence
1ks - vanilkový cukr
100g - plátky mandlí
300g - sušenky
25g - strouhaná hořká čokoláda
6ks - kompot. broskve
1ks - želatin. ztužovač za studena
125g - máslo
200g - Nugeta
příprava - 60
vaření - 0
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account