Sušenkový základ:
Nejprve si libovolné sušenky rozdrtíme v robotu nebo jen v igelit. sáčku válečkem. Spojíme se změklým máslem v hmotu, kterou
nějakou skleničkou udusáme do dortové formy vyložené alobalem a pečicím papírem. Dáme vychladit do lednice.
Tvarohový krém:
Umixujeme si měkký tvaroh, čerstvý sýr a kys. smetanu. Přimícháme vanilk. cukr a mandlovou esenci. Směs si rozdělíme na 2 části.
Do jedné části vmícháme po částech Nutelu a do druhé části moučkový cukr a agávový sirup. Umixujeme želatin. ztužovač
s vlažnou vodou dle popisu a rozdělíme na dvě části. Do jedné části želatiny vmícháváme nutelovou směs a do druhé části želatiny
vmícháme bílou tvarohovou směs.
Dokončení dortu:
Vyndáme sušenkový základ z lednice. Nasypeme na něj plátky mandlí a poklademe rozkrájenými broskvemi. Na to nalijeme
hnědou nutelovou vrstvu a dáme na chvíli do lednice. Pak na to nalijeme bílou tvarohovou vrtvu a posypeme strouhanou
čokoládou.
Dort dáme aspoň na dvě hodiny do lednice a pak můžeme krájet a podávat. Dort je velmi jedlý a osvěžující v horkých dnech.
Byl moc dobrý, proto jsem dělala nejprve celý bílý a pak jsem ho udělala znovu s kakaovou vrstvou.
Přeji dobrou chuť !!!!
500g - měkký tvaroh175g - čerstvý tvaroh. sýr250g - kysaná smetana6lžíce - moučkový cukr1lžíce - agávový cukr1lžička - mandlová esence1ks - vanilkový cukr100g - plátky mandlí300g - sušenky25g - strouhaná hořká čokoláda6ks - kompot. broskve1ks - želatin. ztužovač za studena125g - máslo 200g - Nugetapříprava - 60vaření - 0