Třešňová bublanina ze sýra cotagge. To chceš!

Vytisknout recept
Na internetu můžete najít velkou spoustu receptů na tuto tradiční buchtu s drobným ovocem. Já Vám jí dnes představím trochu jinak. S použitím sýru cottage. Dodává bublanině jakousi svěžest a hlavně vláčnost. To znamená, že to není taková dusivka jako klasika, kterou znáte 🙂
Postup přípravy
  1. Cottage sýr rozmixujeme spolu s celými vejci a vylejeme do mísy.
  2. Přidáme cukr, vanilkový cukr a olej. Pořádně promícháme.
  3. Zašleháme do těsta prosátou mouku s práškem do pečiva.
  4. Do pekáčku vyloženým pečícím papírem nalijeme těsto a rozetřeme ho do všech rohů.
  5. Hustě posypeme ovocem. Kdo chce může si třešně vypeckovat. Já osobně se s tím nezdržuji a radši opatrně jíme
  6. Pak už jen vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 15 minut dokud není povrch zlatavý a těsto se nám nelepí na špejli.
Dobrou chuť!
 
Ještě více tipů a receptů, ale hlavně nutriční hodnoty a ceny pokrmů, najdete na mém blogu www.mysimpledish.cz

3ks - vejce
200g - cottage
120g - špaldová mouka
20g - cukr
100ml - slunečnicový olej
1ks - vanilkový cukr
1ks - kypřící prášek do pečiva
300g - třešně (nebo jiné drobné ovoce)
příprava - 10
vaření - 15
Kategorie Dezert
Uvařila VeronikaMalcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account