Tradiční švédské jídlo

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila AntonínMikeška

Ingredience

  • 2 ks Cibule
  • Máslo, olej
  • Sůl, pepř
  • 600 g Brambory
  • 1 ks Šlehačka
  • 100 g Ančovičky filety

Instrukce

  • Oloupané, syrové brambory nakrájíme na tenké hranolky a vložíme do studené vody.
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
    Pomalu ji restujeme na oleji, až zesklovatí a chytne barvu.
    Formu na pečení vymažeme máslem, na dno dáme brambory, osolíme a opepříme, další vrstva je cibule, na ni ančovičky, a nakonec zase vrstva brambor.
    Podlijeme smetanou a pod alobalem pečeme asi hodinu na 175° C. 20minut před konce sundáme alobal. a dopečeme do zlatova.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account