Tradiční švédské jídlo

Vytisknout recept
Oloupané, syrové brambory nakrájíme na tenké hranolky a vložíme do studené vody.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Pomalu ji restujeme na oleji, až zesklovatí a chytne barvu.
Formu na pečení vymyžeme máslem, na dno dáme brambory, osolíme a opepříme, další vrstva je cibule, na ni ančovičky, a nakonec zase vrstva brambor.
Podlijeme smetanou a pod alobalem pečeme asi hodinu na 175° C. 20minut před konce sundáme alobal.a dopečeme do zlatova.
2ks - Cibule
ks - Máslo, olej
ks - Sůl a pepř
600g - Brambory
1ks - Šlehačka
100g - Ančovičky filety
příprava - 10
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila AntonínMikeška

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account