Smažená polenta se šalvějí

Vytisknout recept
  • Vařenou polentu i šalvěj si můžeme připravit s delším předstihem. Před podáváním pak jen polentu osmažíme.
  • Vodu přivedeme k varu, vmícháme polentu a povaříme jen asi 1 minutu. Osolíme a opepříme.
  • Polentu poté vylijeme do zapékací misky vytřené olejem tak, aby měla výšku zhruba 1 cm. Necháme vychladnout, aby polenta ztuhla.
  • Mezitím si v rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme šalvěj a opečeme lístky dokřupava. Dáme stranou.
  • Ztuhlou polentu vyklopíme na pracovní desku a nakrájíme na čtverce. V pánvi rozehřejeme vrstvu oleje, přidáme polentu a smažíme z jedné strany dozlatova (asi 10 minut), Hotovou polentu osušíme na ubrousku a podáváme spolu se šalvějí a máslem.
     
     

750ml - vývar
250g - instantní palenta
2lžíce - máslo
lhrst - šalvěj
dle potřbyšpetka - pepř, sůl
příprava - 40
vaření - 30
Kategorie Chuťovka
Uvařila DagmarKostenková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account