Rebarborový koláč

Vytisknout recept

Dostala jsem jsem rebarboru, ale doma nebyla ta správná špaldová mouka.

Jen velmi jemná (hladká), která se na koláče nehodí.

Tak jsem se rozhodla improvizovat a zkusila jsem si umlet vločky na vločkovou

mouku /nechala jsem je malinko hrubší/. Měřila jsem to až po rozmletí,

aby mi vydala mouka na 1,5 hrnečku, dala jsem do mísy.

Pak jsem do mísy přidala ještě hrnek krásně žluté kukuřičné mouky, prášek do pečiva

a asi lžíci stévie, kterou sladím, když už musím sladit. Poté jsem tam dala 2 vejce,

1/2 hrnku oleje a necelý hrnek mléka, které jsem předehřála v MVT.

Vymíchala jsem to do jemného těsta a přelila do formy na pečící papír.

 

Tvaroh jsem v jiné míse umíchala s trochou mléka a přidala 1/2 vanilkového cukru.

Rebarboru jsem očistila a nakrájela na kousky.

Udělala jsem si drobenku z kousku másla, dětské krupičky a zase asi lžíce stévie.

Do formy jsem na těsto přidala tvaroh, pak rebarboru, na kterou jsem dosypala

zbytek vanilkového cukru a nakonec jsem vše zasypala drobenkou.

A šup s tím do trouby na 30 minut, poté jsem hlídala, až zhnědnou okraje.

Celkově jsem pekla asi 40 min. To ale musíte každý vědět, jak peče vaše trouba.

Zpočátku se koláč hodně drolil, ale dali jsme ho do lednice a je pevný a dobrý.

Hudlenka


1,5hrnek - vločky ovesné (umlet na jemno)
1hrnek - kukuřičná mouka
1/2hrnek - cukr hnědý (med, stévie)
1ks - prdopeč
2ks - vejce
1/2hrnek - olej
1hrnek - mléko
ks - rebarbora
ks - vanilkový cukr
ks - tvaroh
ks - drobenka
příprava - 15
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account