Tortilla plněná kuřecím masem, zeleninou a žampiony
Ingredience
- cibulka
- řapíkatý celer
- kapie
- cuketa
- čerstvé žampiony
- kuřecí prso
- sůl
- pepř
- tortilly
- 1 lžíci olivového oleje
Na dip potřebujete:
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžičku medu
- sůl
- pepř
- 1 - 2 stroužky česneku
Instrukce
- Nakoukla jsem do lednice, a vzala vše, co zde bylo načatého (např. řapíkatý celer), otevřeného (žampiony).
- Cibulku jsem pokrájela nadrobno, řapík na malé kousky (trochu déle měkne), papriku na proužky, cuketu na kolečka a pak na 4 dílky.
- Žampiony jsem oloupala a pokrájela na tenčí plátky, nožky na kolečka.
- Kuřecí prso na nudličky, spíše menší.
- Na pánvi jsem nechala rozehřát olej, nejprve dala řapíkatý celer, po dvou minutách papriku, která je taky pevná a déle měkne. Pak již cibulku, žampiony a nakonec cuketu. Vše jsem dělala tak dlouho, než to změklo.
- Potom jsem sundala z pánve, a na pánev jsem dala kuřecí maso, osolila a opepřila a 2-3 minutky z každé strany opekla.
- Poté jsem smíchala se zeleninou a houbami.
- Vyrobila jsem si dip smícháním všech výše napsaných pochutin.
- Tortillu jsem měla koupenou, ale dá se vyrobit i doma.
- Tortillu jsem rozložila, potřela trochu dipem, na to jsem dala asi lžíci směsi, zase trochu dipu a zabalila ji.
- Vložila do grilu, a na chvíli, než se udělala mřížka, jsem ji zapekla.
- Podávala jsem ještě s čerstvou zeleninou.
- Dvě malé tortilly stačí jako oběd, zasytily mne hodně.
Pro mne nevhodná kombinace, ale určitě dobře chutná.
Krásná prezentace. Moc dobrý recept. Mám také moc ráda tortilly.