Tomatová polévka

Vytisknout recept
Najemno nakrájenou cibuli opečeme do zlatova, přidáme rozmačkaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a necháme lehce opéct. Přidáme balzamikový ocet Kalamáta Papadimitriou, loupaná rajčata, bazalku a další bylinky a řádně provaříme. Dle chuti dochutíme solí
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, před podáváním do polévky přidáme nok zakysané smetany, nasekanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem
800g - loupaných rajčat
60g - slaniny
1ks - cibule
2lžíce - balzamikového octa Kalamáta Papadimitriou
2stroužek - česneku
1/2lžička - soli
4lžíce - zakysané smetany
1kapka - olivový olej
špetka - čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
příprava - 30
vaření - 20
Kategorie Polévka
Uvařila Zuzana Zachová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account