Tomatová polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila Zuzana Zachová

Ingredience

  • 800 g loupaných rajčat
  • 60 g slanina
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce balzamikového octa Kalamáta Papadimitriou
  • 2 stroužek česnek
  • 1/2 lžička soli
  • 4 lžíce zakysaná smetana
  • 1 kapka olivový olej
  • špetka čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)

Instrukce

  • Najemno nakrájenou cibuli opečeme do zlatova, přidáme rozmačkaný česnek, slaninu nakrájenou na kostičky a necháme lehce opéct. Přidáme balzamikový ocet Kalamáta Papadimitriou, loupaná rajčata, bazalku a další bylinky a řádně provaříme. Dle chuti dochutíme solí
    Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, před podáváním do polévky přidáme nok zakysané smetany, nasekanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account