tofu knedlíky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g jahod na omáčku
  • 12 jahod na knedlíky
  • 200 g tofu
  • 95 g polohrubé mouky
  • 60 ml ovesného mléka
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • javorový sirup
  • špetka soli

Instrukce

  • 1 Tofu rozmixujte najemno v mixéru. V misce pak promíchejte s moukou, vanilkovým cukrem, špetkou soli a ovesným nápojem
  • 2 Těsto zpracujte jen krátce bez zbytečného hnětení. Výsledná hmota bude ještě vlhká a bude mírně lepit. Navlhčenými dlaněmi odebírejte malé porce těsta a zabalte do nich jahody. Všechny najednou vložte do vroucí vody a vařte 3 až 5 minut.
  • 3 Připravte si omáčku – očištěné a nakrájené jahody rozmixujte a podle chuti mírně doslaďte javorovým sirupem.
  • 4 Knedlíky podávejte zalité jahodovou omáčkou, můžete ozdobit lístky čerstvé máty.
8 Komentářů
  1. Author
    NelaVávrová 7 měsíců ago

    a zdravé 🙂

  2. Author
    NelaVávrová 7 měsíců ago

    To mě těší.

  3. Naděžda Křičenská 7 měsíců ago

    5 stars
    Tofu jsem ještě také nejedla.

  4. Aneta Kollerová Mašková 7 měsíců ago

    Tofu je další surovina, kterou jsem ještě nevyzkoušela.

    • Author
      NelaVávrová 7 měsíců ago

      Tady nejde ani cítit, je to spíše zdravější náhrada, ale takové fotu na slano se musí umět naložit, pak je výborné s čočkou, salátem.

      • Aneta Kollerová Mašková 7 měsíců ago

        Jednou to vyzkoušíme. Protože – a to už jsem tu kdesi psala – jednou za čas chce jídlo obměnit a zkusit něco jiného, aby člověk nejedl to stejné pořád dokola a neomrzelo se to.

  5. Lenka Hudečková 7 měsíců ago

    Lákavé, dala bych si 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account