Tikka Masala s tofu

Vytisknout recept
Tikka Masala je pálivá kari omáčka, která se nejčastěji připravuje s jogurtem nebo smetanou. Je známá svou výraznou a bohatou chutí, za kterou se skrývá spousta zeleniny a voňavého koření – hlavně garam masala a rajčata.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 3
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • Marináda
  • 200 g tofu Živina
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm zázvoru
  • 2 lžíce jogurtu
  • Na omáčku
  • špetka soli
  • garam masala
  • 1 x Živina Tikka Masala indické kari pálivé
  • 2 lžíce Ghí
  • 75 ml smetany
  • citrón a cukr na dochucení
  • maldon sůl
  • černý pepř Pepper Field
  • K omáčce
  • 200 g rýže vařené 1:1 s vodou
  • Na ozdobu
  • 5 g koriandr

Instrukce

  • Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nakrájíme tofu na větší kostky, přidáme
  • nastrouhaný česnek, zázvor, koření a jogurt. Necháme odpočinout v lednici.
  • Následuje rýže. Nejprve ji v misce pečlivě propláchneme (do té doby, dokud voda nebude čirá) a scedíme. Vaříme v rýžovaru nebo v hrnci na plotně asi v poměru 1:1. To znamená na jeden hrnek rýže jeden hrnek vody. Než se uvaří rýže, uděláme omáčku s tofu.
  • Na pánvi rozehřejeme ghí a přidáme marinované tofu. To pečlivě dozlatova orestujeme z obou stran. Ale pozor, bude mít tendenci se připalovat!
  • Pak přidáme Živina Tikka Masala indické kari pálivé, povaříme a přidáme smetanu.
  • Vaříme 5 minut, poté dochutíme dle libosti a ozdobíme nasekaným koriandrem.

Notes

Zdroj: Živina
Foto: Shutterstock
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account