Tikka Masala s tofu
Ingredience
- Marináda
- 200 g tofu Živina
- 2 stroužky česneku
- 1 cm zázvoru
- 2 lžíce jogurtu
- Na omáčku
- špetka soli
- garam masala
- 1 x Živina Tikka Masala indické kari pálivé
- 2 lžíce Ghí
- 75 ml smetany
- citrón a cukr na dochucení
- maldon sůl
- černý pepř Pepper Field
- K omáčce
- 200 g rýže vařené 1:1 s vodou
- Na ozdobu
- 5 g koriandr
Instrukce
- Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nakrájíme tofu na větší kostky, přidáme
- nastrouhaný česnek, zázvor, koření a jogurt. Necháme odpočinout v lednici.
- Následuje rýže. Nejprve ji v misce pečlivě propláchneme (do té doby, dokud voda nebude čirá) a scedíme. Vaříme v rýžovaru nebo v hrnci na plotně asi v poměru 1:1. To znamená na jeden hrnek rýže jeden hrnek vody. Než se uvaří rýže, uděláme omáčku s tofu.
- Na pánvi rozehřejeme ghí a přidáme marinované tofu. To pečlivě dozlatova orestujeme z obou stran. Ale pozor, bude mít tendenci se připalovat!
- Pak přidáme Živina Tikka Masala indické kari pálivé, povaříme a přidáme smetanu.
- Vaříme 5 minut, poté dochutíme dle libosti a ozdobíme nasekaným koriandrem.