Gulášová polévka

Vytisknout recept
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké, či spíš malé kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a dáme do kastrolu zpěnit na trošce sádla či oleje.
Vyndáme maso ze sklenice a tučnou část dáme také k cibulce, zbytek masa též nakrájíme na malé kousíčky.
Když je cibule zlatavá, zasypeme cca 3 lžícemi hladké mouky a uděláme zásmažku, před koncem k ní přidáme gulášové koření.Ještě rychle opražíme a zalijeme horkou vodou.
Já následně toto promixovala tyčovým mixérem, aby byl základ polévky pěkně "hladký". Následně dáme do hrnce pokrájenou zeleninu včetně brambor, já přidala i jednu feferonku a na mírném ohni vaříme do změknutí. V průběhu vaření přidáme do polévky i dříve pokrájené maso.
Na závěr přidáme čerstvé bylinky.

2ks - mrkev větší
ks - celer (o něco méně, než je mrkve)
5ks - brambory střední velikost
1ks - cibule větší
ks - vepřové sádlo či olej pod cibuli
2-3lžíce - gulášové koření, já použila Krakonošovo
3lžíce - špaldová hladká mouka
ks - sůl
ks - čerstvé bylinky na ozdobu
1ks - hovězí maso ve vlastní šťávě - sklenice
1 - 1 1/2l - voda
ks - feferonka - dle vašich preferencí
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account