Tikka Masala je pálivá kari omáčka, která se nejčastěji připravuje s jogurtem nebo smetanou. Je známá svou výraznou a bohatou chutí, za kterou se skrývá spousta zeleniny a voňavého koření – hlavně garam masala a rajčata.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 3
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
Marináda
200gtofu Živina
2stroužky česneku
1cmzázvoru
2lžíce jogurtu
Na omáčku
špetka soli
garam masala
1x Živina Tikka Masala indické kari pálivé
2lžíce Ghí
75mlsmetany
citrón a cukr na dochucení
maldon sůl
černý pepřPepper Field
K omáčce
200grýže vařené 1:1 s vodou
Na ozdobu
5gkoriandr
Instrukce
Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nakrájíme tofu na větší kostky, přidáme
nastrouhaný česnek, zázvor, koření a jogurt. Necháme odpočinout v lednici.
Následuje rýže. Nejprve ji v misce pečlivě propláchneme (do té doby, dokud voda nebude čirá) a scedíme. Vaříme v rýžovaru nebo v hrnci na plotně asi v poměru 1:1. To znamená na jeden hrnek rýže jeden hrnek vody. Než se uvaří rýže, uděláme omáčku s tofu.
Na pánvi rozehřejeme ghí a přidáme marinované tofu. To pečlivě dozlatova orestujeme z obou stran. Ale pozor, bude mít tendenci se připalovat!
Pak přidáme Živina Tikka Masala indické kari pálivé, povaříme a přidáme smetanu.
Vaříme 5 minut, poté dochutíme dle libosti a ozdobíme nasekaným koriandrem.