Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem

Vytisknout recept
1 Do jogurtu vmíchejte bylinky a strouhaný parmazán, osolte a nechte při pokojové teplotě 10 minut rozležet.
2 V pánvi na oleji zpěňte česnek a rozdrobenou chilli papričku, trvá to asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 5 minut, až bude cuketa opečená, ale ještě pevná na skus. Potom vsypte hrášek, nechte minutu až dvě prohřát a vypněte.
3 Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente. Sceďte je a promíchejte s jogurtovou omáčkou. Pak vmíchejte cuketovo-hráškovou směs. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu, případně lístky bazalky.
150g - hustého bílého jogurtu
1lžička - nasekaného rozmarýnu
2lžička - nasekané bazalky
1lžička - nasekané hladkolisté petrželky
50g - strouhaného parmazánu + hobliny k podávání
2lžíce - olivového oleje
1stroužek - stroužek česneku, nakrájený nadrobno
1ks - malá sušená chilli paprička
300g - malých cuket, nakrájených podélně na tenké nudličky
100g - mraženého hrášku
špetka - mořská sůl
400g - mušliček (conchiglie rigate) nebo jiných krátkých těstovin
příprava - 20
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila NikolaKokesova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account