Tagliatelle s omáčkou z paradajok a tuniaka

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

  • 400 g cestoviny tagliatelle
  • soľ
  • 2 ks cesnak
  • 2 ks cibuľa
  • sušené chilli papričky
  • olej
  • 400 g paradajky
  • 50 g olivy
  • 50 g kapary
  • pepř
  • cukor
  • zväzok petržlenová vňať
  • 2 ks tuniak v konzerve

Instrukce

  • Ďalší recept z kategórie rýchly obed alebo večera... 😀
     
    1. Cestovinu uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody podľa návodu na obale.
    2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Čili papričky nasekáme najemno. Na rozpálenom oleji dosklovita opražíme cibuľu, pridáme k nej cesnak a čili papričky, podusíme.
    3. Pridáme pokrájané, olúpané paradajky spolu so šťavou, povaríme bez pokrievky asi 10 minút a necháme zredukovať. Pridáme odkvapkané olivy a kapary do omáčky. Osolíme, okoreníme a osladíme cukrom.
    4. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme, nasekáme najemno. Tuniaka necháme odkvapkať a vidličkou ho rozdelíme na väčšie kúsky. Tuniaka s petržlenovou vňaťou pred podávaním vmiešame do omáčky, tou prelejeme cestoviny a podávame.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account