Špecle s jarní cibulkou, medvědím česnekem a anglickou slaninou
Ingredience
- 1 ks Špecle - sáček 500g
- 300 g Anglická slanina pikantní špekáček.... (dle toho, co je doma)
- 1 ks Jarní cibulka - svazek
- 1 hrst Medvědí česnek
- Sůl, pepř
Instrukce
- Před pár dny jsem v našem marketu narazila v akci na sáček špeclí. Nikdy před tím jsem špecle nejedla a ani moc netušila, co s nimi. Nicméně mne zaujaly a tak jsem sáček vzala a dnes z nich připravila pro mne s manželem rychlý a řekla bych i chutný oběd.Libovou anglickou slaninu nakrájíme na co nejmenší kostičky a dáme zprudka opéct na pánev. Když je patřičně orestovaná, přidáme nadrobno pokrájený svazek jarní cibulky a já měla v mrazáku ještě i medvědí česnek, tak jsem přidala i hrst jeho.Spolu ještě chvíli "pražíme". Následně do pánve přidáme špecle a spolu ještě restujeme cca 10 minut. Lehce přisolíme, opepříme a můžeme servírovat.