Špecle s jarní cibulkou, medvědím česnekem a anglickou slaninou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 1 ks Špecle - sáček 500g
  • 300 g Anglická slanina pikantní špekáček.... (dle toho, co je doma)
  • 1 ks Jarní cibulka - svazek
  • 1 hrst Medvědí česnek
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • Před pár dny jsem v našem marketu narazila v akci na sáček špeclí. Nikdy před tím jsem špecle nejedla a ani moc netušila, co s nimi. Nicméně mne zaujaly a tak jsem sáček vzala a dnes z nich připravila pro mne s manželem rychlý a řekla bych i chutný oběd.
    Libovou anglickou slaninu nakrájíme na co nejmenší kostičky a dáme zprudka opéct na pánev. Když je patřičně orestovaná, přidáme nadrobno pokrájený svazek jarní cibulky a já měla v mrazáku ještě i medvědí česnek, tak jsem přidala i hrst jeho.
    Spolu ještě chvíli "pražíme". Následně do pánve přidáme špecle a spolu ještě restujeme cca 10 minut. Lehce přisolíme, opepříme a můžeme servírovat.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account