Šťouchané brambory a karbanátky z hovězího mletého masa

Vytisknout recept

Dnes jsem připravila rychlý oběd. 

Nejdříve jsem do 200g mletého hovězího masa dala všechny popsané ingredience a pořádně promíchala. Nechala jsem odležet alespoň 1hodinu. Dala jsem vařit brambory. Mezi tím jsem si připravila okurkový salát - klasika: nastrouháme okurky, 2 lžíce octa, špetku soli a cukr ze stévie.

Vyndala jsem z ledničky maso a nasypala strouhanku z kukuřice. Pořádně promíchala, namočila si ruce do studené vody a vytvořila z masa malé karbanátky. Scedila jsem brambory, přidala máslo, mléko a ušťouchala. Přiklopila, aby nevystydly. Na pánev jsem nalila trochu řepkového oleje, a jakmile se rozehřál vložila jsem karbanátky. Nejprve zprudka na jedné straně, pak stáhla oheň a otočila,  nechala pořádně propéct.

Pak už jen naservírovat a ozdobit.

 

Dobrou chuť Vám přeje Hudlenka


7 většíchks - Brambory
50g - máslo
50ml - mléko
200g - mleté hovězí
2lžička - sůl
1lžička - pepř
2lžička - medvědí česnek
2lžička - bazalka
2lžička - majoránka
2lžička - krakonošovo koření
2lžíce - sojová omáčka
2lžíce - olivový olej
4lžíce - řepkový olej na smažení
4lžíce - strouhanka z kukuřice
příprava - 15
vaření - 35
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account