Čokoládové muffiny
Ingredience
- 250 g Hladká mouka
- 85 g Cukr
- 2 lžička Prášek do pečiva
- 2 ks Vejce
- 200 ml Bílý jogurt
- 85 g Máslo (rozpuštěné a zchladlé)
- 1 špetka Sůl
- 1 ks Vanilkový cukr
- 2 lžíce Kakao
- 1/2 ks Čokoláda - mléčná/hořká
- dle potřeby Mléko
Instrukce
- Příprava je jednoduchá. 🙂 Tekuté ingredience v pokojové teplotě prošlehat dohromady. Mixéru netřeba, stačí vidličkou. V jiné míse si promíchat sypké ingredience (čokoládu přidat nejprve do moučné směsi, aby se čokoláda obalila moukou; neklesne tolik ke dnu košíčku) a smíchat obě směsi dohromady. Promíchat lžící v těsto a naplnit formičky cca do 3/4. Nejdůležitější je ale konzistence těsta, tekutější těsto by mohlo příliš vyběhnout. Těsto na muffiny je důležité nepřemíchat. Nesnažte se vyšlehat dokonale hladké těsto, je to opravdu kontraproduktivní. Pečení při 180°C cca 20-25 minut v předehřáté troubě