Špecle. Vyzkoušejte jako přílohu nebo hlavní chod, který nikdy nezklame!

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila ZdeňkaJelesnianská

Ingredience

  • 250 g Hladká mouka
  • 3 ks Vejce
  • 10 lžíce Mléko
  • 1/4 lžička Sůl

Instrukce

  • Kastrol naplníme do poloviny vodou a přidáme lžičku soli. Přes cedník na halušky (případně malou lžičkou) děláme malé nočky. Když vyplavou na povrch, krátce povaříme a scedíme přes síto. Promastíme lžičkou másla.
    Špecle jsou vhodnou přílohou k houbové omáčce, ke koprové omáčce, ke slepici na smetaně, guláši apod.
    Dále je můžeme osmažit na pánvi do křupava, nebo zapékat se sýrem. Možno je i zamrazit.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account