Hovězí plátky na hořčici

Vytisknout recept
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Poté mírně osolíme a opepříme. Z jedné strany maso obalíme do polohrubé mouky a zprudka opečeme z obou stran na oleji. Maso vyjmeme a z obou stran potřeme hořčicí. Ve výpeku po mase opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme ml. papriku, osmahneme a vše prolisujeme a naředíme vývarem. Metličkou do omáčky vmícháme 2 lžíce hořčice a sojovou omáčku. Podle potřeby dochutíme. Do připravené omáčky vložíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve vyhřáté troubě na 200°C asi 50 minut. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, ale fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť !
1kg - Hovězí zadní
1lžička - Sůl,pepř,
8lžíce - Polohrubá mouka
3lžíce - Olej
2ks - Cibule
8lžíce - Plnotučná hořčice
2lžíce - Sojová omáčka
1lžíce - Mletá sladká paprika
500 ml - Hovězí vývar
příprava - 60
vaření - 50
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila SoňaPokorná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account