Šoulet
Ingredience
- 200 g kroupy ječné
- 200 g hrách zelený
- 100 g anglická slanina
- 250 g krkovice - uzená
- 1 cibule větší
- 3 stroužek česnek 3-4 podle chuti
- majoránka
- 2 lžíce sádlo
- sůl
Instrukce
- 1
- Propláchnutý hrách a kroupy přes noc zvlášť namočíme.
- 2
- Obojí samostatně uvaříme doměkka v osolené vodě.
- 3
- Mezitím na sádle opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a uzené, spolu s drobně pokrájenou cibulí.
- 4
- Kroupy i hrách scedíme, 100 ml vývaru z hrachu dáme stranou.
- 5
- Přidáme do pánve a promícháme.
- 6
- Prolisujeme česnek, osolíme, okořeníme promnutou majoránkou a vše zamícháme.
- 7
- Přilijeme vývar z hrachu, přivedeme k varu a na středním stupni vaříme 5 minut.
- 8
- Směs přendáme do zapékací mísy a zarovnáme.
- 9
- Vložíme do trouby rozehřáté na 180 C a zapékáme dozlatova.
Dlouho jsem neměla
Ano, tohle je opravdu dobrota, dělala jsem loni a moc nám to s mužem chutnalo, díky za připomenutí, už vím, co v brzké době navařím. Všechny suroviny by doma měly být.
To jsem ráda za to, že dělám inspiraci 🙂
tohle jsem asi jedla naposledy ve škole… možná že to potom uvařila i maminka… 🙂
Já tenhle pokrm neznala vůbec, až jsem zkusila podle receptu… Málokdo může kroupy.