Šneci z listového těsta s nivou a se špenátem

Vytisknout recept
Dobré a rychlé pohoštění třeba pro vegetariány
Kategorie Chuťovka, Vege
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 1 plát rozváleného listového těsta
  • 100 g Lučiny nebo podobného sýru
  • 100 g Nivy
  • 2 hrsti listového špenátu výborný je i medvědí česnek
  • 1 vejce na potření

Instrukce

  • Listové těsto rozvineme a potřeme po celé ploše slabě Lučinou.
  • Na potřené těsto rovnoměrně rozložíme listový špenát, nebo pokrájené listy medvědího česneku.
  • Nivu nastrouháme nahrubo a rovnoměrně nasypeme na špenát.
  • Těsto srolujeme do rolády.
  • Poté nakrájíme na cca 1,5 - 2 cm široké proužky.
  • Plech vyložíme pečícím papírem a jednotlivá kolečka na něj rozložíme.
  • Potřeme rozmíchaným vajíčkem, které jsme lehce osolili.
  • Posypat můžeme např. sezamovým semínkem.
  • Pečeme zhruba 15-20 minut při 170°C.
9 Komentářů
  1. KláraOdehnalová 11 měsíců ago

    Šneky dělám pravidelně, ale jen klasické se sýrem a šunkou. Toto vypadá jako skvělé zpestření, určitě vyzkouším. 🙂

  2. 5 stars
    To bude dobrota. Máme listový špenát, tak bych mohla vyzkoušet.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Vypadají krásně, taky jsem již zkoušela i šneky se špenátem, ale ne s nivou, zajímavé…mňam 🙂

  4. NelaVávrová 1 rokem ago

    Klasika, kdo by neznal 🙂

  5. Pekli jsme s manželem sladkou verzi se skořicí a cukrem, ale chceme zkusit i slanou variantu. Tahle vypadá chutně. 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account