Velikonoční nádivka s kopřivami

Vytisknout recept
  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Rohlíky a vařené uzené maso nakrájejte na kostičky a dejte je do větší mísy.
  3. Oddělte žloutky od bílků a společně s pokrájenými kopřivovými listy, mlékem
    a rozpuštěným máslem přidejte do připravené směsi a promíchejte.
  4. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a opatrně vmíchejte k ostatním surovinám.
  5. Směs ochuťte špetkou muškátového oříšku, čerstvým pepřem a solí a přelijte do pekáčku vymazaného slunečnicovým olejem.
  6. Nechte péct zhruba 40 minut, dokud nebude nádivka pevná a upečená dozlatova.
 
TIP! Nejste si jistí, jaké mléko je zaručeně kvalitní? Možností je spoustu! Označení Klasa si vysloužilo Čerstvé mléko BIO plnotučné od společnosti EKOMILK, mléko z Mlékárny Hlinsko, mléko z Mlékárny Valašské Meziříčí, selské mléko z Němcovy selské mlékárny Radonice, farmářské mléko od FARMERS, Jihočeské mléko od Madety, Čerstvé mléko z podhůří Orlických hor, Opočenské čerstvé mléko a také mléka od BOHEMILK.
10ks - den staré rohlíky
300g - vařené uzené maso
6ks - vejce
150ml - mléko
3hrst - mladé kopřivy
50g - máslo
špetka - sůl, pepř
špetka - muškátový oříšek
2lžíce - slunečnicový olej na vymazání pekáčku
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Předkrm
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account