- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Rohlíky a vařené uzené maso nakrájejte na kostičky a dejte je do větší mísy.
- Oddělte žloutky od bílků a společně s pokrájenými kopřivovými listy, mlékem
a rozpuštěným máslem přidejte do připravené směsi a promíchejte.
- Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a opatrně vmíchejte k ostatním surovinám.
- Směs ochuťte špetkou muškátového oříšku, čerstvým pepřem a solí a přelijte do pekáčku vymazaného slunečnicovým olejem.
- Nechte péct zhruba 40 minut, dokud nebude nádivka pevná a upečená dozlatova.
TIP! Nejste si jistí, jaké mléko je zaručeně kvalitní? Možností je spoustu! Označení Klasa si vysloužilo Čerstvé mléko BIO plnotučné od společnosti EKOMILK, mléko z Mlékárny Hlinsko, mléko z Mlékárny Valašské Meziříčí, selské mléko z Němcovy selské mlékárny Radonice, farmářské mléko od FARMERS, Jihočeské mléko od Madety, Čerstvé mléko z podhůří Orlických hor, Opočenské čerstvé mléko a také mléka od BOHEMILK.10ks - den staré rohlíky300g - vařené uzené maso6ks - vejce150ml - mléko3hrst - mladé kopřivy50g - máslošpetka - sůl, pepř špetka - muškátový oříšek2lžíce - slunečnicový olej na vymazání pekáčku příprava - 20vaření - 40