Šneci z kynutého těsta, jako součást krajových tradic
Ingredience
- • 400 g hladké mouky
- • 100 ml Čerstvého mléka z Valašska
- • 100 ml Bílého jogurtu z Valašska
- • 50 ml oleje
- • 1 vejce
- • 10 g sušeného droždí
- • lžičku soli
- • 1 lžíci cukru krystal
- Na náplň
- • 100 g másla
- • 2 polévkové lžíce cukr krupice
- • 2 čajové lžičky skořice
Instrukce
- Všechny suroviny na přípravu těsta dáme do misky.
- Vařečkou nebo robotem vytvoříme těsto.
- Zpracované těsto necháme cca 1 hodinu kynout na teplém místě.
- Po hodině těsto přeložíme z misky na pracovní desku, pokud těsto lepí, pomůžeme si moukou a rozválíme těsto na obdélník.
- Rádýlkem nebo nožem rozřízneme těsto na proužky, které potřeme směsí másla, cukru a skořice.
- Proužek srolujeme do šneka.
- Srolované šneky přeložíme na papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a dáme péct do trouby.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200°C dozlatova.
- Tip: Náplň můžete obměnit s kousky čokolády, rozinkami nebo oříšky dle vašich chutí.
Zaujímavý skvelý rrceptík
Zaujímavý a pútavý receptík.Veru dala by som si takú dobrotky.
dělávala jsem na větší oslavy, aby bylo pořád co zakousnout 🙂
čas od času jsem dělávala, hlavně v době, kdy byly děti malé, tak aby bylo na snídani
hezcí šneci 🙂
Vypadají krásně. Musím je vyzkoušet.