Cuketové placky s jogurtovým dipem

Vytisknout recept
Cuketu si omyljeme, nastrouháme najemno, přidáme k ní asi zarovnanou lžičku soli a promícháme. Směs cukety a soli necháme 15 minut odležet, aby cuketa pustila vodu. Rukou pak cuketu „vyždímeme“ od přebytečné vody a dáme do misky.
Přidáme vajíčka, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, oregáno, pepř, sůl (s tou už opatrně) a promícháme. Vajíček a mouky dáváme vždy na začátek míň a postupně přidáváme podle potřeby a konzistence. Každá cuketa je jiná, pouští jiné množství tekutiny.
Těsto by mělo být spíše hustší, krásně kompaktní, aby se na pánvi netrhalo. Pokud je řídké, přidejte ještě mouku, pokud se na pánvi bude trhat, přidejte do těsta ještě vejce.
Do pánve je lepší dát větší množství oleje tak, aby se placky smažily rovnoměrně. Hotové placky odkládáme na papírové kuchyňské utěrky, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Mezi smažením placek si smícháme jogurt s česnekem, pepřem a trochou soli.
Placky pak necháme lehce vystydnout a namáčíme do připraveného dipu.
 
5ks - Cuketa
2ks - Vajíčko
200g - Hladká mouka
1lžička - Majoránka
1lžíce - Oregáno
2-3stroužek - Česnek
1špetka - Sůl a pepř
párkapka - Olej na smažení
200g - Bílý jogurt
1stroužek - Česnek
1špetka - Sůl a pepř
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Chuťovka
Uvařila KláraAndělová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account