Kopřivové knedlíčky

Vytisknout recept
Tradiční pokrmy či obecně jídlo jsou významnými tématy mnohých festivalů a slavností, které probíhají v Jižním Tyrolsku po celý rok. Oblíbenou pochoutkou na farmách Roter Hahn jsou kopřivové knedlíčky, které se skvěle hodí například k jehněčí pečeni. Zkuste tento originální recept i vy!
Kategorie Hlavní jídlo, Přílohy, Vege
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

  • 300 g pečiva na knedlíky
  • špetka soli
  • 1/8 l mléka
  • pepř z mlýnku
  • 300 g kopřiv
  • 1 na špičku nože muškátového oříšku
  • 1 cibule
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g másla
  • 40 g nastrouhaného parmazánu
  • 4 vajíčka
  • 60 g hnědého másla

Instrukce

  • Pečivo na knedlíky namočte do mléka. Kopřivy omyjte, blanšírujte, dobře vymačkejte, nasekejte najemno a poté smíchejte s pečivem. Najemno nakrájejte také cibuli, česnek a poduste spolu na másle. Poté přidejte pečivo s vejci. Okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem, celou hmotu dobře hněťte.
  • Nakonec přidejte trochu mouky a vytvořte malé knedlíčky.
  • Vařte je ve slané vodě asi 10 minut. Posypejte parmazánem a servírujte s povoleným zhnědlým máslem.
3 Komentářů
  1. MariannaFabušová 2 roky ago

    5 stars
    Podobné robím mini-haluštičky,no do cesta dávam polohe.múku,

  2. Prima. Vyzkouším.

  3. Barbora Štarhová - Ženy s.r.o. 2 roky ago

    O tom jsem ještě nikdy neslyšela, vypadá to skvěle!

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account