182

Slavnostní čokoládové suflé

Vytisknout recept
Křehká bábovička, do které se zaboříte lžičkou a objevíte horký tekutý střed. Je něco lepšího?
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Pomocí mašlovačky vytřeme máslem čtyři formičky o objemu asi 200 ml. Odložíme je do chladničky na 15 minut a pak je opět potřeme rozpuštěným máslem. Vnitřek formiček vysypeme kakaovým práškem a dáme je opět do chladničky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přimícháme máslo a odstavíme z vařiče. Necháme zchladnout, pak přidáme vejce a žloutky a vyšleháme do jemného krému, do kterého postupně přimícháme mouku. Vymícháme na hladké těsto a naplníme ho do vychladlých formiček. Pečeme 10-12 minut. Po dopečení necháme pár minut vychladnout a hned podáváme.
VELMI SI POCHUTNEJTE!

25g - Máslo
100g - Čokoláda tmavá
110g - Máslo
1lžíce - Kakao
2ks - Vejce
2ks - Žloutky
90g - Mouka hladká
příprava -
vaření -
Kategorie Dezert
Uvařila VENDULAJIRÁSKOVÁ

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account