Rychlý slaný koláč s jogurtem a slaninou

Vytisknout recept
  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Z mouky, změklého másla, vejce, vody a špetky soli si připravte hladké těsto. Následně ho nechte na 2 hodiny odležet v lednici.
  3. Poté těsto vyválejte, vložte ho do formy vyložené pečicím papírem a lehce ho propíchejte vidličkou. Přes těsto vložte ještě jeden kus pečicího papíru, vysypte na něj suché fazole a nechte péct 15 minut v troubě.
  4. Zatímco bude korpus po upečení chladnout, připravte si náplň. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte v něm pokrájenou cibuli a na proužky nakrájenou slaninu.
  5. V míse smíchejte jogurt, vejce a nastrouhaný sýr a směs dochuťte solí a pepřem.
  6. Do směsi přidejte opečenou slaninu s cibulí a vše promíchejte.
  7. Směs rovnoměrně rozprostřete na koláčové těsto a navrch přidejte tymián.
  8. Pečte 25–30 minut, než bude náplň pevná. Před podáváním nechte koláč vychladnout.
TIP! Že je nejlepší slanina ta anglická? U nás ji taky umíme. Kam pro ni? Což takhle vyzkoušet Váhalovu slaninu, Farmářskou zauzenou slaninu z Kostelce, Farmářskou slaninu z Masokombinátu Plzeň, Lopenickou slaninu nebo Anglickou slaninu speciál (BIVOJ).
250g - hladká mouka
150g - máslo
ks - vejce (1 ks na těsto, 3 ks na náplň)
25ml - voda
ks - špetka soli
1ks - červená cibule
200g - slanina
100ml - jogurt
50g - tvrdý sýr
ks - čerstvý tymián
ks - sůl, pepř
ks - olivový olej
ks - + suché fazole na zatížení těsta
příprava - 20
vaření - 45
Kategorie Předkrm
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account