Kynutý skořicový šneci

Vytisknout recept
Uděláme kvásek -  teplé mléko + 2 lžičky cukr moučka + droždí 
Mouku, sůl, cukr, rozpuštěné máslo a kvásek propracujeme a uděláme těsto. Necháme kynout na teplém místě cca hodinu.  Vykynuté těsto rozválíme do čtverce, potřeme vrstvou másla (pokojové teploty) posypeme cukrem a skořicí. Nakrájíme na pruhy a každý proužek stočime do šneka. Potřeme vyšlehaným vajíčkem. Pečeme na 200 stupňů do zlatova. 
400g - Mouka hladká
100g - Cukr moučka
60g - Máslo
22g - Droždí
250ml - Mléko
Špetkaks - Sůl
Dle chutiks - Cukr
Dle chuti ks - Skořice
50-100g - Máslo pokojové teploty
příprava - X
vaření - X
Kategorie Dezert
Uvařila TerkaTýrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account