Domácí těstovinové taštičky plněné špenátem

Vytisknout recept
 
  1. Těsto připravíte tak, že do mísy nasypete mouku, přidáte dvě celá vejce i žloutky a rukama začnete těsto vypracovávat.
  2. Podle potřeby přidejte 1–2 lžíce vody, aby se těsto nedrolilo, bylo pevné, ale vláčné, a dobře se s ním pracovalo.
  3. Takto připravené těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odležet v lednici.
  4. Připravte si náplň. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a na něm nechte zesklovatět cibuli spolu s rozdrceným česnekem (dva stroužky). Přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce poduste.
  5. Hotový špenát odstavte a ihned vmíchejte krémový sýr.
  6. Hotové těsto na těstoviny rozdělte na dva díly a oba vyválejte na co nejtenčí placku.
  7. Na jednu z nich lžičkou klaďte náplň s dostatečnými rozestupy.
  8. Volná místa potřete rozšlehaným vejcem a takto připravený plát překryjte tím druhým.
  9. Plát rádýlkem rozkrájejte na jednotlivé těstoviny a každou dostatečně utěsněte, aby při vaření udržela náplň.
  10. Těstoviny vařte v osolené vroucí vodě 3–5 minut.
  11. Na pánvi rozehřejte máslo a spolu se šalvějí a rozdrceným česnekem zahřívejte několik minut na mírný stupeň.
  12. Hotové těstoviny promíchejte s šalvějovým máslem a podávejte je se strouhaným sýrem.
 
TIP! Pokud nevíte, který sýr zvolit jako náplň taštiček, můžete zkusit třeba Jihočeský Cottage sýr od Madety se značkou Klasa.
150g - semolinová mouká (popřípadě hrubá mouky, pokud nemáme semolinovou + další mouka na podsypávání)
150g - hladká mouka
3ks - vejce
3ks - žloutek
300g - špenát
200g - čerstvý krémový sýr
1ks - cibule
3stroužek - česnek
2lžíce - olej
špetka - sůl, pepř
50g - máslo
100g - sýr Gran Moravia
1hrst - plátky mandlí
párks - lístky šalvěje
příprava - 45
vaření - 5
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account