Skotská vejce, nebo i pštrosí vejce. Příjemná úprava mletého masa, navíc jednoduchá a rychlá

Vytisknout recept
Umícháme směs z cca 500 g mletého masa, 5 stroužků nastrouhaných česneků, lžičky majoránky a jednoho vejce. Na drobno nakrájíme cibuly, kterou přidáme do této směsi. Asi ze tří rohlíků uděláme strouhánku, kterou přidáme do takto upraveného mletého masa. Osolíme, opepříme a dobře zpracujeme.
Mezitím uvaříme čtyři vejce natvrdo. Ty oloupeme a obalíme v mleté směsi. Hezky uplácáme mokrou rukou, aby nám nikde nezůstal vzduch a masové koule ,,pštrosí vejce" - klademe na olejem vymaštěný pekáček.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Občas podle potřeby podlijeme vodou.
Můžeme podávat s bramborovou kaší, s bramborem, se zeleninou, každému dle jeho chuti.....Dobrou chuť!
 

500g - mleté maso
5ks - vejce
1ks - cibule
5stroužek - česnek
1špetka - majoránka
1špetka - sůl
1sklenička - strouhanka
1špetka - mletý černý pepř
příprava - 60
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account