Schiacciata plněná řepou
Ingredience
Na těsto:
- 320 g italské mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 170 g vody
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžičku sušeného tymiánu
- sůl
Na náplň:
- kus červené řepy
- trochu umeocta
- olej
Instrukce
- Z ingrediencí na těsto uhněťte těsto. Zabalte těsto do folie a dejte na cca 30 minut odležet.
- Na pánev dejte trochu oleje, rozehřejte ho, přidejte nastrouhanou řepu, pokapejte umeoctem, podlijte malým množstvím vody a poduste jen velmi krátce. Voda se musí všechna vyvařit. Nechte popřípadě v cedníku okapat a vychladnout.
- Rozdělte těsto na polovinu a vyválejte dva stejné kruhy o průměru 30 cm.
- Na kulatý pekáč dejte pečící papír, položte na něj první plát a na něj rozložte v malé vrstvě řepu. Položte navrch druhý plát a okraje pořádně uzavřete. Propíchejte vidličkou povrch, pomažte ho trochou olivového oleje.
- Pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 15-20 minut do zezlátnutí povrchu.
Vypadá to pěkně. Asi toto také nemusím. Nemám ráda řepu.
Z repy mam tráviace problémy , no vyzerá dobre.
Tak se příště zastavte 😀 ráda udělám více…
hmm, toto neznám a asi mě to ani neláká, i když, ochutnat se má všechno 🙂
Toto bych musel nejprve někde ochutnat, je to pro mne hodně vzdálená kuchyně.
Tak se příště zastavte 😀 ráda udělám více…