Makovo-rožkový nákyp alebo torta

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Uvařila Emília Balonová

Ingredience

  • 5 ks rožkov
  • 600 ml mléko
  • 3 ks žltka
  • 50 g hrozienok
  • 3 ks bielka
  • 100 g mletého maku
  • 3 lžíce cukor múčka
  • 500 ml vanilkový pudinka - varený
  • 2 lžíce cukor kryštal

Instrukce

  • Uvaríme si pol litra vanilkového pudingu.
    V mlieku rozmiešame cukor, žĺtka a mak, pridáme rožky nakrájané na kolieska a dobre zamiešame, aby popili všetku tekutinu. Primiešame uvarený puding a hrozienka a vylejeme do tortovej formy. Pečieme na 200 stupňov asi 30 min. Urobíme si sneh z bielkov, pridáme kryštálový cukor, natrieme na makovu zmes a dopečieme ešte asi 10 min. do ružova.
     
    Necháme trochu vychladnúť, teplé sa zle krája 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account