Schiacciata je prakticky nízká focaccia, tato verze je rychlá na přípravu a křupavá, s náplní, kterou si můžete jakkoliv obměnit podle vaší chuti a sezóny.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
Na těsto:
320gitalské mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
170gvody
1lžíce lahůdkového droždí
2lžíce olivového oleje
1lžičku sušeného tymiánu
sůl
Na náplň:
kus červené řepy
trochu umeocta
olej
Instrukce
Z ingrediencí na těsto uhněťte těsto. Zabalte těsto do folie a dejte na cca 30 minut odležet.
Na pánev dejte trochu oleje, rozehřejte ho, přidejte nastrouhanou řepu, pokapejte umeoctem, podlijte malým množstvím vody a poduste jen velmi krátce. Voda se musí všechna vyvařit. Nechte popřípadě v cedníku okapat a vychladnout.
Rozdělte těsto na polovinu a vyválejte dva stejné kruhy o průměru 30 cm.
Na kulatý pekáč dejte pečící papír, položte na něj první plát a na něj rozložte v malé vrstvě řepu. Položte navrch druhý plát a okraje pořádně uzavřete. Propíchejte vidličkou povrch, pomažte ho trochou olivového oleje.
Pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 15-20 minut do zezlátnutí povrchu.