Go Back
+ servings

Schiacciata plněná řepou

Vytisknout recept
Schiacciata je prakticky nízká focaccia, tato verze je rychlá na přípravu a křupavá, s náplní, kterou si můžete jakkoliv obměnit podle vaší chuti a sezóny.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Na těsto:

  • 320 g italské mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 170 g vody
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku sušeného tymiánu
  • sůl

Na náplň:

  • kus červené řepy
  • trochu umeocta
  • olej

Instrukce

  • Z ingrediencí na těsto uhněťte těsto. Zabalte těsto do folie a dejte na cca 30 minut odležet.
  • Na pánev dejte trochu oleje, rozehřejte ho, přidejte nastrouhanou řepu, pokapejte umeoctem, podlijte malým množstvím vody a poduste jen velmi krátce. Voda se musí všechna vyvařit. Nechte popřípadě v cedníku okapat a vychladnout.
  • Rozdělte těsto na polovinu a vyválejte dva stejné kruhy o průměru 30 cm.
  • Na kulatý pekáč dejte pečící papír, položte na něj první plát a na něj rozložte v malé vrstvě řepu. Položte navrch druhý plát a okraje pořádně uzavřete. Propíchejte vidličkou povrch, pomažte ho trochou olivového oleje.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 15-20 minut do zezlátnutí povrchu.