Sardelová omáčka

Vytisknout recept
Podáváme hlavně k výrazným masům na grilu a k pečením.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 ml
  • vývaru
  • 200 ml
  • smetany
  • 3 lžíce
  • másla
  • 3 lžíce
  • mouky
  • 8
  • filátek z ančoviček
  • 1 lžička
  • hořčice
  • sůl citronová kůra

Instrukce

  • 1
  • Filátka ančoviček utřeme na hladkou pastu. V hrnci zpěníme máslo, přidáme pastu a krátce osmahneme. Přidáme mouku a krátce promícháme.
  • 2
  • Zalijeme vývarem, přidáme hořčici a na mírném plameni povaříme asi 25 minut. Odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a špetkou citronové kůry.
3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Ančovičky mám ráda. Zkusím, jaké to bude.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    tak tohle ne, to není nic pro mne 🙂

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    No, tak toto tedy nevím…vlastně netuším, zda bych to vůbec chtěla ochutnat.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account