Podáváme hlavně k výrazným masům na grilu a k pečením.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
400ml
vývaru
200ml
smetany
3lžíce
másla
3lžíce
mouky
8
filátek z ančoviček
1lžička
hořčice
sůlcitronová kůra
Instrukce
1
Filátka ančoviček utřeme na hladkou pastu. V hrnci zpěníme máslo, přidáme pastu a krátce osmahneme. Přidáme mouku a krátce promícháme.
2
Zalijeme vývarem, přidáme hořčici a na mírném plameni povaříme asi 25 minut. Odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a špetkou citronové kůry.