Go Back
+ servings

Sardelová omáčka

Vytisknout recept
Podáváme hlavně k výrazným masům na grilu a k pečením.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 ml
  • vývaru
  • 200 ml
  • smetany
  • 3 lžíce
  • másla
  • 3 lžíce
  • mouky
  • 8
  • filátek z ančoviček
  • 1 lžička
  • hořčice
  • sůl citronová kůra

Instrukce

  • 1
  • Filátka ančoviček utřeme na hladkou pastu. V hrnci zpěníme máslo, přidáme pastu a krátce osmahneme. Přidáme mouku a krátce promícháme.
  • 2
  • Zalijeme vývarem, přidáme hořčici a na mírném plameni povaříme asi 25 minut. Odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a špetkou citronové kůry.