Pečené zelí s klobáskou a jablkem

Vytisknout recept
Kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších a v sezóně zároveň nejdostupnějších potravin. To samé platí i o jablcích, která nám možná připadají trochu všední, protože jich u nás každoročně sklidíme přibližně 230 000 tun! Obě tyto ingredience však obsahují velké množství vitaminů B, C, E a další důležité živiny. Dohromady navíc chutnají opravdu skvěle, takže směle s nimi do pekáče a zázraky se dějí.
 TIP! V receptu jsme použili Bohemia mošt – jablečný (Bohemia Apple, družstvo). Doporučit můžeme i Moštík – 100% jablko od Eduarda Kozáka, Jablko čiré (Moštárna Louny ln s.r.o.) nebo Nebílovský mošt (LUKRENA a.s.). Všechny mají označení Klasa.
 Postup:
 
  1. Klobásy nakrájejte na tenká kolečka a nechte krátce orestovat na oleji.
  2. Připravte si směs zelí, nastrouhaných a oloupaných jablek, cukru, kmínu a moštu. Směs osolte a opepřete dle chuti.
  3. Do připravené směsi dejte klobásy a vše přemístěte do pekáče. V něm směs nechejte péct cca 40 minut na 180 stupňů.
  4. Podávejte s oblíbeným čerstvým chlebem.

500g - sterilované bílé zelí
2ks - zelená jablka
100ml - jablečný mošt
3ks - oblíbené klobásy (jedna pálivá, dvě nepálivé)
1lžička - třtinový cukr
1/2lžička - mletý kmín
několikkapka - slunečnicový olej
1špetka - sůl
1špetka - čerstvě mletý pepř
příprava - 45
vaření - .
Kategorie Přílohy
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account