SALÁT S LOSOSEM, ČOČKOU, POHANKOU A FENYKLEM

Vytisknout recept
Saláty si mnozí z nás představují jako zdravé, zároveň i velmi lehké, a ne příliš syté přílohy. My jsme to však vzali ze zcela opačného konce. Losos, čočka, pohanka a různorodá zelenina – to už není žádná příloha, ale plnohodnotný hlavní chod, ideální jako zdravý oběd či večera. Recept připravili kuchaři z EASYDIET - www.easydiet.cz
Kategorie Hlavní jídlo, Salát
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 3 osoby
Uvařila Johanka Kotěšovcová

Ingredience

  • 300 g lososa v celku
  • 1 ks fenyklu
  • 1 svazek listů mangoldu cca 50g
  • 1 svazek koriandrové natě 10g
  • 1 citron
  • 3 PL olivového oleje
  • 2 chilli papričky
  • 150 g čočky
  • 150 g pohanky
  • 1/2 PL medu
  • 1 stroužek česneku
  • ½ cibule
  • sůl a pepř

Instrukce

  • Lososa zbavíme kůže a nakrájíme ho na malé kousky. Posolíme a okořeníme. Mangoldové listy prohlédneme, nahnité kusy vyhodíme, omyjeme, stočíme a pokrájíme na nudličky silné asi 2 cm. Zálivku si připravíme z citronu, ze kterého si vymačkáme šťávu a smícháme ji s 1 PL oleje, osolíme a ochutíme medem. Fenykl nakrájíme příčně na kousky o šířce asi 3 mm. Koriandrovou nať ručně natrháme na menší kousky.
  • V pánvi na 2 PL oleje zprudka opečeme lososa (asi 3 minuty), vyjmeme ho a zbytek oleje a šťávu z ryby necháme na pánvi. Pokrájíme si cibuli a česnek a dáme je na pánev po lososovi. Když se obarví do zlata přidáme fenykl, chilli a mangold a opékáme asi 3 minuty, dokud mangold nezvadne. Dochutíme pepřem a solí. Přesypeme do mísy a smícháme s pohankou a čočkou. Zalijeme zálivkou a přendáme na talíř. Na vrch poklademe kousky lososa. Dozdobíme koriandrovou natí.
  • www.easydiet.cz
1 Komentář
  1. Barbora Štarhová - Ženy s.r.o. 3 roky ago

    To vypadá skvěle, děkujeme za tip!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account