SALÁT S LOSOSEM, ČOČKOU, POHANKOU A FENYKLEM
Ingredience
- 300 g lososa v celku
- 1 ks fenyklu
- 1 svazek listů mangoldu cca 50g
- 1 svazek koriandrové natě 10g
- 1 citron
- 3 PL olivového oleje
- 2 chilli papričky
- 150 g čočky
- 150 g pohanky
- 1/2 PL medu
- 1 stroužek česneku
- ½ cibule
- sůl a pepř
Instrukce
- Lososa zbavíme kůže a nakrájíme ho na malé kousky. Posolíme a okořeníme. Mangoldové listy prohlédneme, nahnité kusy vyhodíme, omyjeme, stočíme a pokrájíme na nudličky silné asi 2 cm. Zálivku si připravíme z citronu, ze kterého si vymačkáme šťávu a smícháme ji s 1 PL oleje, osolíme a ochutíme medem. Fenykl nakrájíme příčně na kousky o šířce asi 3 mm. Koriandrovou nať ručně natrháme na menší kousky.
- V pánvi na 2 PL oleje zprudka opečeme lososa (asi 3 minuty), vyjmeme ho a zbytek oleje a šťávu z ryby necháme na pánvi. Pokrájíme si cibuli a česnek a dáme je na pánev po lososovi. Když se obarví do zlata přidáme fenykl, chilli a mangold a opékáme asi 3 minuty, dokud mangold nezvadne. Dochutíme pepřem a solí. Přesypeme do mísy a smícháme s pohankou a čočkou. Zalijeme zálivkou a přendáme na talíř. Na vrch poklademe kousky lososa. Dozdobíme koriandrovou natí.
- www.easydiet.cz
To vypadá skvěle, děkujeme za tip!