Tvarohový koláč s hruškou

Vytisknout recept
 
(1 koláčová forma 25 cm průměr)
 
Těsto:
250 g polohrubé mouky
125 g másla
Špetka soli
1 vejce
1 Vanilkový cukr Vitana
50 g moučkového cukru
 
Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
1 citron na šťávu a kůru
150 g cukru krupice
1 Třtinový cukr s limetkou Vitana
300 g očistěné a nakrájené hrušky
Změklé máslo propracujeme s ostatními surovinami v pevné těsto a necháme ho 30 minut odležet v chladu. Těsto rozválíme na velikost koláčové formy, kterou jím vyložíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nezvedlo. Koláč potřeme tvarohovou náplní a poklademe očistěnou a nakrájenou hruškou. Pečeme při 170 stupních cca 35 minut. Po upečení pocukrujeme.
250g - polohrubá mouka
125g - máslo
1špetka - sůl
1ks - vejce
50g - moučkový cukr
250g - měkký tvaroh
2ks - vejce
1ks - citron na šťávu a citronová kůra
150g - cukr krupice
1ks - třtinový cukr s limetkou Vitana
300g - očistěná a nakrájená hruška
příprava - 30
vaření - 35
Kategorie Dezert
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account